ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED

Η κατοικία σας είναι ο χώρος που περνάτε τις οικογενειακές σας στιγμές, που χαλαρώνετε ή που βρίσκεστε με τους φίλους σας. Ο σωστός φωτισμός των διαφόρων χώρων της κατοικίας σας είναι παράγοντας ψυχικής υγείας αλλά και λειτουργικότητας. Για όλα τα φωτιστικά της κατοικίας σας έχουμε να σας προσφέρουμε λαμπτήρες που αντικαθιστούν χωρίς καμία ηλεκτρολογική επέμβαση τους υφιστάμενους λαμπτήρες, παρέχοντας κορυφαία ποιότητα φωτός και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνετε, χρεώνεστε περίπου 0,16-0,17 € για κάθε kWh κατανάλωσης. Το ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνεται για τον φωτισμό ανέρχεται μέχρι και στο 15% σε σχέση με την συνολική κατανάλωση της κατοικίας σας. Αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες σας με νέους λαμπτήρες LED εξοικονομείτε χρήματα από τους λογαριασμούς σας από 50 αν χρησιμοποιείτε λαμπτήρες οικονομίας και μέχρι 200€ ετησίως αν χρησιμοποιείτε λαμπτήρες πυρακτώσεως ή αλογόνου. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα των λαμπτήρων LED.

Οι λαμπτήρες LED έχουν κορυφαία ποιότητα φωτισμού. Το φως το οποίο εκπέμπουν είναι απόλυτα ομοιογενές ενώ μπορείτε να επιλέξετε λαμπτήρες LED βάσει πολλών χαρακτηριστικών που δεν παρέχουν οι λοιπές τεχνολογίες λαμπτήρων.

 

Μερικά παραδείγματα χαρακτηριστικών που μπορείτε να επιλέξετε είναι:

  • επιλογή κατευθυντικών ή μη λαμπτήρων,
  • επιλογή θερμοκρασίας χρώματος λαμπτήρα (θερμό φως - ψυχρό φως - φως ημέρας) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,
  • επιλογή έντασης φωτεινότητας,
  • επιλογή δυνατότητας ντιμαρίσματος ή μη, κ.α

Εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα των λαμπτήρων LED είναι μεταξύ άλλων:

  • η απουσία τοξικών αερίων σε αντίθεση με τους λαμπτήρες οικονομίας οι οποίοι περιέχουν υδράργυρο
  • εκπέμπουν ελάχιστη θερμότητα, ειδικά σε σύγκριση με τους λαμπτήρες αλογόνου και πυρακτώσεως με αποτέλεσμα την μείωση των απαιτήσεων ψύξης τους καλοκαιρινούς μήνες
  • είναι κομψοί και ενσωματώνονται όμορφα σε υπάρχοντα φωτιστικά
  • δεν επηρεάζονται από συχνά ON-OFF και χτυπήματα σε αντίθεση τους λαμπτήρες άλλων τεχνολογιών
  • είναι άμεσης έναυσης, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για κλιμακοστάσια με χρονοδιακόπτες

Τέλος, οι λαμπτήρες LED καλύπτουν όλη την γκάμα βυσμάτων και συνδέονται απευθείας σε ηλεκτρικό ρεύμα εναλλασσόμενο 220Volt. Δεν χρειάζεται καμία ηλεκτρολογική επέμβαση στην υπάρχουσα εγκατάσταση. Απλά περιμένετε να κρυώσει ο λαμπτήρας που θα αντικαταστήσετε και ελέγξτε μήπως το ντουί του φωτιστικού έχει μαυρίσει από τη υψηλή θερμοκρασία των υφιστάμενων λαμπτήρων πυρακτώσεως ή αλογόνου.